حوزه مدیریت صنایع و معادن
مدیریت صنایع سازمان در مرداد ماه سال 91 راه اندازی و در سال 93 نیز توانسته گامهای بزرگی را در راستای سیاستهای سازمان منطقه آزاد ماکو و اهداف آن بردارد. این مدیریت در راستای انجام بهینه وظایف محوله و بازدهی هرچه بیشتر با تحقیق و توسعه توانسته با از میان برداشتن مشکلات و موانع موجود، خدمات هرچه بهتری را برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان ارائه نماید. این موفقیتها مدیون کار گروهی همه عوامل سازمان و بخصوص معاون، مدیران و کلیه کارشناسان معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری میباشد.
اهم فعالیت های حوزه صنایع
1. برنامه ریزی و تدوین خط مشی کلی توسعه صنعت در منطقه
2. برنامهریزی و هماهنگی و کنترل انجام امور مرتبط با شهرکهای صنعتی
3. صدور جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهرهبرداری
4. برنامهریزی و هماهنگی و کنترل انجام امور پذیرش و ارزیابی طرحهای صنعتی
5. ارائه مشاوره به سرمایهگذاران
6. برنامه ریزی جهت راه اندازی گمرک شهرک صنعتی و استفاده واحدهای تولیدی از مزیتهای قانونی منطقه آزاد
7. برنامه ریزی برای راه اندازی شهرک سنگ و صنایع نیمه آلاینده شهرک صنعتی (2)
نگاهی به بخش معدن منطقه آزاد ماکو
بخش معدن سازمان منطقه آزاد ماکو فعالیت خود را از نیمه دوم سال 93 بصورت رسمی آغاز نموده و در این مدت 10 فقره پروانه اکتشاف، 9 فقره گواهینامه کشف، 6 فقره پروانه بهره برداری و 36 فقره مجوز برداشت صادر نموده است. در حال حاضر 43 واحد معدنی در منطقه آزاد ماکو با ذخیره بیش از 19 میلیون تن به مرحله بهره برداری رسیده که از این تعداد، 12 واحد معدنی در حال فعالیت و استخراج ماده معدنی بوده و 10 واحد نیز در حال تجهیز و آمادهسازی میباشند. میزان استخراج سالیانه در این واحدهای معدنی بیش از 30 هزارتن با اشتغالزایی مستقیم 148 نفر و سرمایهگذاری بیش از 61 میلیارد ریال است.
بیشتر معادن منطقه در زمینه استخراج سنگهای تزئینی و نما فعالیت میکنند.علاوه بر معادن سنگ تزئینی، معادن فلزی مانند مس (مس قره تپه و قره آغاج)، آهن و غیر فلزی مانند سیلیس (ایلان قره و عیسی خان) و منیزیت و همچنین مواد معدنی سنگ لاشه، بازالت صنعتی، شن و ماسه، آهک، گچ نیز جزء معادن دارای پتانسیل و فعال منطقه به حساب میآید بطوریکه هم اکنون عملیات اکتشاف در محدودههای اکتشافی مس، آهن، سیلیس و منیزیت درحال انجام می باشد. از موارد قابل توجه میتوان به صدور دو فقره گواهی کشف مس با مساحتهای 5 کیلومتر مربع، ذخیره قطعی یک میلیون تن با عیار متوسط 0.3 و 0.57 درصد اشاره نمود. همچنین دو فقره گواهی کشف ماده معدنی سیلیس با عیار متوسط 97 درصد و ذخیره بیش از 6 میلیون تن صادر شده است. برای یکی از معادن منیزیت پروانه بهرهبرداری با عیار 38 درصد MgO و برای دیگری گواهی کشف با عیار 69 درصد منیزیت (MgOCo3) نیز صادر گردیده است. با توجه به مطالب یاد شده میتوان بیان کرد که با آغاز بهره برداری از معادن؛ ماکو این پتانسیل را دارد که به یکی از تولیدکنندگان برتر معادن فلزی و غیر فلزی در کشور تبدیل گردد.
اهم اقدامات انجام شده در بخش معدن
1- راه اندازی سامانه کاداستر معادن
2- صدور مجوزهای مختلف معدنی
3- بازدیدهای تخصصی از معادن منطقه جهت صدور مجوزهای مختلف
4- بازدیدهای کارشناسی و ادواری با هدف بازرسی چند منظوره (شرایط فعالیت، وضعیت ایمنی، ملاحظات زیست محیطی، کنترل مجوزها و ...)
5- تشکیل جلسات کمیته فنی بررسی طرحها
6- رسیدگی به برداشت های غیرمجاز
7- برگزاری جلسه تخصصی و هماندیشی
8- برگزاری مزایده معادن منطقه
9- انجام فرآیند آزادسازی محدودهها مطابق دستورالعمل صادره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت
10- برگزاری جلسات متعدد با نمایندگان ادارههای منابع طبیعی شهرستانهای منطقه جهت شناسایی موانع و ارائه راهکار و تنظیم توافقنامههای فیمابین در راستای رفع مشکلات
11- برون سپاری پروژه شناسایی پتانسیلهای مواد معدنی فلزی در محدوده منطقه آزاد ماکو