درگاه اقتصادی

Search
Close this search box.

کشاورزی، دامپروری و شیلات

ظرفیت ها

وجود ایستگاههای پمپاژ متعدد از جمله ایستگاه پمپاژ شیبلو، قنبرکندی ،کرم آباد و دشت زیدون که با پمپاژ آب از رودخانه ارس اراضی و مزارع وسیعی از منطقه را تحت پوشش آبیاری برده است.

  • ظرفیت سرمایه گذاری آبی:

علاوه بر وجود اراضی مستعد زراعی و باغی، بعلت وجود این تعداد رودخانه و سد در منطقه فرصتهای سرمایه گذاری مناسبی را در زمینه کشاورزی و پرورش آبزیان فراهم نموده است که از جمله آنها میتوان به وجود اراضی ملی قابل واگذاری در پایاب سدها، پرورش ماهی در پشت سدها و یا استفاده از حاشیه چشمه ها بعنوان محلی مناسب برای پرورش آبزیان اشاره نمود . لازم به ذکر است که مطالعات لازم در این خصوص از سوی اداره کل شیلات استان آذربایجانغربی صورت پذیرفته است . وجود شاه میگو و صید و صادرات چندین تن از آن که در رودخانه ارس وجود دارد خود یکی دیگر از ظرفیتهای سرمایه گذاری منطقه بشمار می رود.

  • اراضی زراعی و باغی:

سطح اراضی آبی منطقه بالغ بر ۶۱۲۰۴ هکتار و اراضی دیم ۳۶۵۳۲ هکتار می باشد که هر ساله به زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی می رود که میتوان با اجرای روشهای نوین کشت و آبیاری نقش بسزایی در افزایش سطح تولیدات منطقه ایفا نمود.

کشتهای گلخانه ای و احداث واحدهای گلخانه ای نیز یکی دیگر از ظرفیتهای این منطقه می باشد.

  • ظرفیت دام و طیور:

با عنایت به وجود دامداریهای مختلف در منطقه امکان احداث دامداریهای بزرگ و صنعتی، ایجاد مراکز جمع آوری شیر و احداث کارخانجات لبنیات و صنایع جانبی وجود دارد.

باعنایت به وجود مراتع سر سبز، توسعه زنبورداری و پرورش زنبور عسل بعنوان یکی دیگر از ظرفیتهای مهم سرمایه گذاری می باشد که میتوان با سوق دادن سرمایه گذاران در جهت ایجاد مراکز بسته بندی عسل و صنایع وابسته این صنعت را در منطقه توسعه داد.

در بخش پرورش طیور نیز این منطقه با دارا بودن بالغ بر ۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی و وجود واحدهای پرورش مرغ تخم گذار بستر مناسبی برای توسعه این صنعت را دارا می باشد.

  • بخش منابع طبیعی:

مساحت  محدوده منطقه آزاد ماکو ۳۸۰۰۰۰ هکتار و مساحت  اراضی کشاورزی ۹۸۰۰۰ هکتار می باشد.تعداد بهره برداران ۱۹۳۰۲ نفر می باشد که از این تعداد ۷۱۶۲ نفر در شهرستان ماکو و ۵۳۷۴ نفر در شهرستان شوط و ۶۷۶۶ نفر در شهرستان پلدشت می باشد. وجود مناظر و چشم اندازهای طبیعی و سر سبز، بهره برداران روستائی و عشایر با آداب و سنن خاص خود و صنایع دستی تولیدی می تواند در توسعه صنعت اکوتوریسم و گردشگری نقش مهمی را داشته باشد.

ورود